Vælg en side

Fra januar 2020 indføres nye produkter hos OIL!

 

Hvorfor ændres der i brændstofprodukterne?

OIL! vil med de nye produktændringer opfylde EU-målsætningen om 10% vedvarende energi i transportsektoren i 2020. Ændringerne betyder, at med de nye produkter bliver udledningen af CO2 reduceret med cirka 200.000 ton om året. Et mål, der vil være med til at gøre den danske bilpark grønnere.

 

Hvad er bioethanol – E5 og E10?

E5 og E10 refererer til, hvor meget bioethanol, der bliver blandet i benzinen. Bioethanol er det, vi kender som alkohol eller sprit. Det produceres bl.a. på stivelse fra forskellige kornsorter og på sukkerrør eller sukkerroer. Man kan også producere bioethanol på andet. Det bioethanol, der er blandet i OIL!s benzin opfylder de lovkrav, der findes i forhold til EU’s krav til bæredygtighed.

 

Forskellen på E5 og E10

Tallet angiver indholdet af bioethanol. E5 indeholder 5% og E10 indeholder 10% bioethanol. Ved at gå fra 5% til 10% bioethanol vil det alene i Danmark give en reduceret udledning af CO2 på cirka 200.000 tons.

 

OIL!’s produkter

Fra januar 2020 skifter OIL! produkterne. Blyfri 95 erstattes med 95 E10 og blyfri 92 udgår og erstattes med højoktan 98 E5 PREMIUM. Dieselproduktet er det samme som før, her er der ikke sket ændringer.

 

Hvilken benzin skal du vælge?

De fleste benzinbiler i Danmark er godkendt til at køre på 95 E10, som er den nye standard. Det er kun cirka 5% af bilparken, der ikke kan køre på E10. Typisk ældre biler fra før 90’erne, eller nogle af de første modeller med direkte indsprøjtning.

Er du i tvivl om din bil kan køre på 95 E10, kan du tjekke din bil her på http://www.e10benzin.dk/.

 

Hvis din bil ikke kan køre på E10 – hvad gør du så?

OIL! tilbyder 98 E5 PREMIUM, som alle benzinbiler kan køre på. Du kan se efter markeringen på pistolen/standeren på tankstationen. Så er det bare den du vælger.

 

Hvilke fordele har højoktan 98 E5 PREMIUM?

OIL! 98 E5 PREMIUM kan give din bil en højere ydelse og forbedre din brændstoføkonomi. Det høje oktantal kan øge udnyttelsen af benzinen. Alle benzinbiler vil kunne køre på 98 E5 PREMIUM.

 

Læs mere om de nye produkter her på www.e10benzin.dk, eller kontakt os hvis du er i tvivl.